34. MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

34. medobčinski otroški parlament2»Duševno zdravje mladostnikov je pomembno in želim si, da bi lahko ponesla opozorilo na to pomembnost tudi v naš parlament,« je povedala ena izmed delegatk, udeleženih na 34. medobčinskem otroškem parlamentu, ki se je na temo »Duševno zdravje otrok in mladih« odvijal v torek, 20. 2. 2024, na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici.
Deležni smo bili pozdrava ravnatelja, gospoda Marka Kranerja, ter župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, gospoda Andreja Vrzela. Slednji je poudaril, da je za naše dobro počutje pomembno, da se čim več pogovarjamo.
Ker nas glasba lahko pomiri in spravi v dobro voljo, so nam v kulturnem delu programa zaplesali in zapeli učenci 3. a in 3. b razreda ob spremljavi harmonike. Nato so bili delegati deležni delavnic, ki sta jih izvedla dva predstavnika Centra za krepitev zdravja iz Zdravstvenega doma Gornja Radgona. Po delavnicah je sledilo poročanje delegatov vseh osnovnih šol o izvedenih dejavnostih na temo duševnega zdravja na njihovi šoli, hkrati so predlagali tudi teme za naslednji, 35. otroški parlament.
Mladi si želijo več znanja, vsebin in dejavnosti iz področju zlorab mladoletnih oseb ter kako se pred njimi zaščititi. Pomembno se jim zdi nasloviti teme medvrstniškega nasilja, zasvojenosti in dobrega počutja.
Sledila je izvolitev šestih parlamentarcev, ki se bodo udeležili področnega otroškega parlamenta ter nacionalnega otroškega parlamenta. Iz naše šole je bil izvoljen en delegat iz 8. b razreda za zastopanje na področnem otroškem parlamentu, ki se bo odvijal konec meseca marca v Murski Soboti. Verjamemo, da so učenci v okviru vseh dejavnosti, izvedenih na temo duševnega zdravja, pridobili bogato znanje in izkušnje, kako skrbeti zase in za druge.

                                            GALERIJA

Mentorica šolske skupnosti in otroškega parlamenta Karmen Vajngerl