"KNJIGE SO SANJE, KI JIH DRŽIMO V ROKAH." (Neil Gaiman)

BRALNA ZNACKA INSTAGRAM 2021V okviru praznovanja Mednarodnega meseca šolskih knjižnic in Nacionalnega meseca skupnega branja so dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci naše drugošolce povabili na pravljično uro.

Dijakinji Lara in Luša sta učencem prebrali dve koroški ljudski pravljici: Mamico Dravico in Hvaležnega medveda. Učenci so z zanimanjem poslušali, kako je ribič s pomočjo Drave na naša polja posejal pšenico in rž, da so ljudje lahko pekli kruh in o hvaležnem medvedu, ki se je mladenki za uslugo zahvalil z zibelko hrušk.

Učenci so po poslušanju izdelali svoje knjižne kazalke.

Dijaki, ki se učijo za kuharje, pa so pripravili pogostitev: kulinarično so združili obe pravljici in naredili sladico iz pšenične moke s polnilom iz suhih hrušk.

Knjižnične ure pa so bili deležni tudi osmošolci. V okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo (za lansko leto) jih je obiskala knjižničarka Katarina iz radgonske knjižnice. Pogovarjali so se o knjigah, branju, knjižnicah ... Razdelila pa je tudi knjižna darila, knjigo Mateta Dolenca Kako dolg je čas.

GALERIJA


JUMICAR

DSCN3802V petek, 15. 10. 2021, so se na igrišču naše šole četrtošolci in petošolci OŠ Kajetana Koviča Radenci udeležili predstavitve programa JUMICAR - Kolesarčki. V teoretičnem delu predstavitve so se seznanili s pravilnim prečkanjem ceste. Sledil je praktični del na poligonu, kjer so učenci spoznali, kako jih na cesti vidi voznik, kako težko je vozilo pravočasno ustaviti in kako pomemben je varnostni pas. Najpomembnejše spoznanje pa je bilo, da se voznik kljub previdnosti včasih ne more pravočasno odzvati, če se otrok neprevidno in nepričakovano vključi v promet.

Hvala Občini Radenci, ki je omogočila izvajanje programa!

Učenci in učiteljice 4. in 5. razreda

GALERIJA


 

VSEBINE SKUPNEGA RODITELJSKEGA SESTANKA

Vabimo vas k ogledu vsebin skupnega roditeljskega sestanka, ki v skladu s priporočili NIJZ letos ni mogel potekati v živo. K ogledu se pridružite na tej povezavi. 


     EKO AKCIJE ODPADNEGA PAPIRJA - ŠOL. L. 2021 / 2022

odvozi papirja

 


 

NPZ INFORMACIJE ZA STARŠE IN UČENCE

NPZ


 

PRAVILA RAVNANJA V OŠ KAJETANA KOVIČA RADENCI V ČASU RAZBREMENITVENIH UKREPOV EPIDEMIJE COVID-19

Preberite tukaj


 

PRAVILA RAVNANJA V OŠ KAJETANA KOVIČA RADENCI V ČASU RAZBREMENITVENIH UKREPOV EPIDEMIJE COVID-19

Preberite tukaj


 

spet v šolo

Kdor se učenju posveča, se iz dneva v dan veča.

(Lao Tse)

Dragi učenci in starši,

prvi šolski dan se učenci od 2. do 5. razreda zberete pred šolo na zbirnih točkah ob 7.30. Pouk bo po urniku. S seboj prinesete torbo s šolskimi potrebščinami, beležko, peresnico in copate. V prostore šole vas bodo pospremili razredniki.

Učenci od 6. do 9. razreda se zberete na zbirnih točkah na igrišču za pošto ob 7.15. S seboj prinesite potrebščine po urniku in copate. V prostore šole vas bodo pospremili učitelji, ki poučujejo 1. šolsko uro.

Izjema: 9.a začne drugo šolsko uro. Pred šolo se zberete ob 8.10.

Prvošolci dobrodošli ob 14. uri pred vhodom v šolo.

Poskrbljeno bo za malico, kosilo in podaljšano bivanje.

 

URNIKI OD 1. DO 9. RAZREDA

 

Razredniki v šol. l. 2021/2022


 

 

 

 

OBVESTILO ZA STARŠE UČENCEV OD 7. DO 9. RAZREDA – SAMOTESTIRANJE UČENCEV

 

Spoštovani starši!

 

MIZŠ nas je z okrožnico obvestilo, da bodo testi za samotestiranje učencev na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021.

Učencem pripada pet (5) hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih starši pridobite v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja. Teste lahko prevzamete v katerikoli lekarni enkrat mesečno.

NIJZ priporoča, da  učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejše potrditve okužbe s testi PCR)  v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.

Več informacij o samotestiranju najdete na spletni strani NIJZ :  https://www.nijz.si/sl/samotestiranje

 

                                     Simona Grosman, ravnateljica


 

NAČRT PREZRAČEVANJA V OŠ KAJETANA KOVIČA RADENCI

 

Preberite tukaj 


 

PISMO MINISTRICE ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT PROF. DR. SIMONE KUSTEC IN MINISTRA ZA ZDRAVJE JANEZA POKLUKARJA ZA UČENCE IN STARŠE

 

Preberite tukaj


 

KNJIŽICI OBVEZNIH IN NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV TER NAVODILA

izb predmeti 01      

 

      KNJIŽICA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV V ŠOL. L. 2021/2022

 

 

      KNJIŽICA OBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV V ŠOL. L. 2021/2022

 

 

 


 

 

Na strani je 23 gostov in ni članov .