WORLD IN CLASSROOM

OBISK POLJSKE ŠTUDENTKE NA NAŠI ŠOLI

DSCN8338         DSCN8336

 

V sodelovanju s Centrom za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS)  v okviru nacionalnega projekta WORLD IN CLASSROOM smo na naši šoli preživeli nepozaben dan z Magdaleno Młynek, študentko ekonomije iz poljskega mesta Poznań.

Z Magdaleno smo preživeli uro angleščine in geografije. Predstavila nam je Poljsko, njene geografske in kulturne značilnosti, kulinariko in znane Poljake. Med njimi smo prepoznali vse športnike in papeža Janeza Pavla II. Malce manj pa smo poznali Kopernika. Pa nič za to. Primerjali smo slovenščino in poljščino in ugotovili, da sta si včasih zelo podobni, spet drugič pa poljščina zveni bolj kot kitajščina.

Učenci smo Magdaleni razkazali tudi Radence, ki jih je obiskala prvič. Pokazali smo ji  znamenitosti in opisali pomembne dogodke. Obljubila nam je, da se bo v naš kraj vrnila s prijatelji.

 

Nekaj vtisov učencev:

Magdalenin obisk je bil zelo zanimiv, saj nam je z izvirno projekcijo predstavila Poljsko. Zanimivo je bilo tudi, ko smo ji predstavljali Radence.

Ajda Bojnec, 7.b razred

I like that Magdalena came and told us something about Poland in a very interestening way. It was great when we showed her around Radenci.

Ajda Bojnec, Class 7.b

Obisk Magdalene, ki je prišla s Poljske in zdaj  študira v Mariboru, je bil res zanimiv. Svojo rodno domovino nam je na doživet način predstavila v angleščini. Pri njenem obisku mi je bilo najbolj všeč, da smo ji lahko predstavili Radence.

Blažka Bojnec, 7.b razred

Magdalena's visit was realy  interesting. She came from Poland and she talked to us about Poland in a very interesting way. When  we went outside we told her about Radenci in English  and it was fun.

Thank you for the visit, Blazka, class 7.b