ArnesAAI

Eno uporabniško ime za vse storitve

Arnes AAI omogoča uporabo enega uporabniškega računa za dostop do različnih spletnih storitev v slovenskem ter evropskem izobraževalnem in raziskovalnem okolju.

AAI račun uporabljate za dostop do:

 

Uporabniške nastavitve

Dostop

Sprememba gesla

Obnovitveni naslov

Pozabljeno geslo

Dostop

Za urejanje vašega AAI-računa je potrebna prijava na povezavi mdm.arnes.si. Vpisne podatke računa dobite v šoli. Na listu z vpisnimi podatki pa so sledeče informacije:

prijavni list

  1. Podatki o vaši organizaciji in oddelku: Tu lahko izveste kateri organizaciji pripada vaš račun, ter v katerem oddelku ali skupini je zaveden.
  2. Osebni podatki: Povedo vam, kateri podatki so bili vpisani ob kreiranju vašega računa. Za samo prijavo niso pomembni.
  3. Podatki o vašem računu: S temi podatki se prijavite v sistem SIO.MDM, kot tudi v AAI storitve. Uporabniško ime in geslo je potrebno vpisati v celoti, pri tem upoštevajte tudi velike in male črke. Elektronski naslov in Obnovitveni el. naslov služita ponastavitvi gesla, v primeru izgube le tega.
  4. Črkovano geslo: Služi lažjemu razlikovanju med podobnimi znaki v geslu (primer: mali L in veliki I, število 0 in črka o). Celotno geslo je napisano z velikimi črkami, številke pa so označene z znakom *. Pri vpisovanju gesla je potrebno razlikovati velike in male črke, tako kot je to napisano pri podatkih uporabniškega računa.

Sprememba gesla

Po uspešnem vpisu v sistem se pomaknite na zavihek Spremeni geslo, kjer v polje Trenutno geslo vpišite vaše trenutno geslo AAI-računa, ter v polji Novo geslo in Ponovite novo geslo, geslo ki ga želite imeti sedaj. S klikom na gumb Spremeni geslo potrdite spremembo. Ob naslednji prijavi v sistem SIO.MDM ali AAI storitev, bo veljavno novo geslo.

sprememba gesla

Obnovitveni e-naslov

Obnovitveni naslov za vaš AAI-račun lahko določite po vpisu z vašim računom na povezavi mdm.arnes.si. To storite v zavihku Kontaktni podatki, kjer v polje Obnovitveni elektronski naslov vpišete e-naslov po vaši želji. Tega boste lahko kasneje uporabili za ponastavitev pozabljenega gesla. Po kliku na gumb Shrani podatke, boste na vpisani naslov prejeli povezavo, z uporabo katere bo vaš obnovitveni naslov potrjen.

obnovitveni mail

Pozabljeno geslo

V primeru, da ste pozabili geslo vašega AAI-računa, ga lahko pridobite na povezavi mdm.arnes.si, s klikom na gumb Pozabljeno geslo. V polje AAI-račun vpišite uporabniško ime vašega AAI-računa, ter v polje E-pošta naslov, ki pripada vašemu AAI-računu. Če ste v preteklosti vpisali in potrdili tudi obnovitveni e-naslov, lahko v to polje vpišete tudi ta naslov. Kot odgovor na varnostno vprašanje vpišite številko s katero bi nadomestili vprašaj(?), da bi bil izračun enačbe pravilen. Z gumbom Pošlji podatke potrdite vnos, v kratkem pa boste na vpisani elektronski naslov prejeli povezavo za ponastavitev gesla. Če vam sistem javi “Identitete ni mogoče najti. Vhodni podatki so napačni!”, ste vpisali napačen AAI-račun, ali e-naslov, ki ne pripada temu računu. V tem primeru se za pridobitev vpisnih podatkov obrnite na organizacijo, kjer ste pridobili AAI-račun.

pozabljeno geslo