18. POMURSKI OTROŠKI PARLAMENT (POP)

POP

V letošnjem šolskem letu imajo učenci veliko priložnosti za učenje in ozaveščanje drugih o duševnem zdravju otrok in mladih. Tema, ki jo letos obravnavajo naši parlamentarci, je bila ponovno aktualna na 18. Pomurskem otroškem parlamentu, ki se je odvijal v sredo, 22. 3. 2023, na Osnovni šoli Gornja Radgona.
Pri organizaciji in izvedbi so sodelovali Društvo prijateljev mladine Gornja Radgona, Osnovna šola Gornja Radgona ter Za in proti, zavod za kulturo dialoga, ki je izvedel debatno delavnico na temo duševnega zdravja otrok in mladih. Predstavniki oz. delegati iz UE Murska Sobota, Gornja Radgona, Ljutomer in Lendava so razpravljali na osnovi debate ZA in PROTI ter oblikovali svoja stališča.
Delegatka oz. predstavnica naše šole, učenka Sara Jurjovič Grobelnik iz 7. b razreda, je pogumno zastopala stališče svoje skupine, katere naloga je bila, da je proti trditvi Nasprotujemo vsem medijem in literaturi, ki romantizirajo duševne bolezni. Za prihodnje leto so delegati predlagali konkretne aktivnosti, ki bi jih lahko izvajali v povezavi z duševnim zdravjem, pri čemer so bili zelo izvirni.
Vsem delegatom in mentorjem, ki so bili izvoljeni ter potrjeni za 33. Nacionalni otroški parlament (NOP) iskreno čestitamo in želimo, da pogumno zastopajo svoja stališča ter predloge.

Mentorica šolskega parlamenta
Karmen Vajngerl