UVRSTITEV ŠOLSKE NOGOMETNE EKIPE V POLFINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA IZ NOGOMETA ZA STAREJŠE DEČKE

IMG 403e41df1a78f05af480bdaa73ce36d6 VV sredo, 1. marca 2023, smo se s šolsko nogometno ekipo udeležili tekmovanja iz nogometa. Četrtfinale državnega prvenstva iz nogometa za starejše dečke, letniki 2008 in mlajši. Tekmovanje je potekalo na osnovni šoli v Lenartu.

Na turnirju so sodelovale naslednje šolske ekipe:

OŠ Lenart

OŠ ob Dravinji, Slovenske Konjice

OŠ neznanih talcev Dravograd

OŠ Kajetana Koviča Radenci

Žreb nam je določil, da smo igrali prvo tekmo na turnirju. Nasprotnik je bila ekipa iz Slovenskih Konjic. Tekmo smo izgubili s 4:0. Naleteli smo na zelo napadalno ekipo, močno v dvobojih. Nasprotnikom je tudi bolj ustrezala manjša telovadnica v kateri smo igrali. Manjše mere nogometnega igrišča. Zaradi manjšega prostora je bilo na vseh tekmah prisotno več kontakta. Nasprotna ekipa je v prvem polčasu izkoristila dve naši napaki v obrambi in so povedli z 2:0. Imeli smo nekaj priložnosti, vendar nismo premagali nasprotnega vratarja, ki je bil izjemen na vseh tekmah. V drugem polčasu smo več tvegali, kar pa se nam ni izšlo.

Drugo tekmo smo igrali proti ekipi iz Dravograda. Tekmo smo zmagali s 4:1. Odigrali smo bolj sproščeno, v napadu pa se nam je tudi odprlo. Rezultat bi še lahko bil višji.

Tretjo tekmo in tudi zadnjo na turnirju smo igrali proti ekipi OŠ Lenart. Tekma je tudi odločala o tem kdo se bo uvrstil naprej na polfinalni turnir državnega prvenstva. V nadaljnje tekmovanje sta se namreč uvrstili prvi dve ekipi. Pred tretjo tekmo smo imeli 3 točke, OŠ Lenart 4 točke, OŠ od Dravinji 5 točk in OŠ Dravograd 1 točko. Za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje smo potrebovali zmago. Nasprotnik je hitro povedel z 1:0. Na srečo smo  po nekaj minutah izenačili. Polčas je bil 1:1. V drugem polčasu smo se odločili, da tvegamo in menjamo vratarja za igralca. Taktična poteza se nam je obrestovala. Fantje so več igrali od noge do noge in so zaradi tega tudi zadeli za 2:1. Po zadetku smo v gol spet dali našega prvega vratarja. Zdržali smo pritisk nasprotnika in se večkrat izkazali v obrambnih potezah. Tekmo smo zmagali in na koncu s 6. točkami zasedli prvo mesto na turnirju.

Fantje so na celotnem turnirju pokazali veliko željo in borbenost. Imajo tudi veliko nogometnega znanja, ki je tudi proces treningov in tekmovanj v klubih, kjer trenirajo.  Uvrstitev šolske nogometne ekipe OŠ Kajetana Koviča Radenci v polfinale državnega prvenstva iz nogometa je zgodovinski uspeh. Namreč, to je drugič, da se je šolska ekipa iz Radencev uvrstila v polfinale državnega prvenstva. Med 16 najboljših šolskih ekip iz Slovenije ... Na zadnje je to uspelo šolski ekipi leta 1996.

ČESTITKE!!!

Razpored tekmovanja in rezultati:

1. tekma: OŠ K. KOVIČA RADENCI – OŠ OB DRAVINJI 0:4

2. tekma: OŠ NEZNANIH TALCEV – OŠ LENART 1:2

3. tekma: OŠ OB DRAVINJI – OŠ LENART 1:1

4. tekma: OŠ K. KOVIČA RADENCI – OŠ NEZNANIH TALCEV 4:1

5. tekma: OŠ NEZNANIH TALCEV – OŠ OB DRAVINJI 1:1

6. tekma: OŠ LENART – OŠ K. KOVIČA RADENCI 1:2

Končna razvrstitev:

1. mesto OŠ KAJETANA KOVIČA RADENCI (6 točk)

2. mesto OŠ OB DRAVINJI, SLOVENSKE KONJICE (5 točk)

3. mesto OŠ LENART (4 točke)

4. mesto OŠ NEZNANIH TALCEV DRAVOGRAD (1 točka)