ŠOLSKA PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI IN BOŽIČNO-NOVOLETNIH PRAZNIKIH

IMG 4723V petek, 23. decembra 2022, ob 7.45 je bila v avli naše šole proslava, posvečena dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnim praznikom.

V predprazničnem, zimskem jutru, a v veselem vzdušju so se učenci od 1. do 9. razreda predstavili z deklamacijami, glasbenimi in s plesnimi točkami ter z dramatizacijami in božično igrico Trije dobri možje in ljubezen (v izvedbi 6. a-razreda).

Himno in božično skladbo Jingle bell je zapel MPZ (6.–8. razred), s slovenskimi zimskimi in božičnimi skladbami pa sta se predstavila tudi oba otroška pevska zbora –  OPZ1  (1. in 2. razred) in OPZ2 (3.–5. razred), in sicer pod vodstvom zborovodkinje Nine Rihtarič.

Kulturni program sta povezovala učenca 7. b-razreda, to sta Sara Jurjovič Grobelnik in Alen Pučko. Za čarobno sceno je poskrbela Renata Sporn z učenci.

Po koncu proslave je sledila podelitev diplom za športne dosežke učencev od 1. do 9. razreda na jesenskem krosu. Potem so se učenci od 1.–8. razreda posvetili plesu in se naučili koreografijo ob eni izmed znanih božičnih popevk, pod vodstvom učiteljev Plesne šole Zeko, devetošolci pa so se preizkusili v fitnes vadbi, ki so jo vodili trenerji fitnes kluba Fit z Andrejo.

Ob 11. uri smo se vsi učenci in učitelji ponovno zbrali skupaj, in sicer v športni dvorani, kjer smo današnji, predpraznični šolski dan zaključili ob ogledu vseh odličnih in izvirnih plesnih točk oz. skupin. Učenci so ob vsem videnem, slišanem in doživetem spoznali, da »sreča ni v tem, da imamo vse, kar si želimo, ampak da znamo biti zadovoljni s tem, kar imamo.« In »če bo manjkalo vsega – bo zadostovala ljubezen!«

Mojca Karnet, koordinatorica proslave in vse mentorice in mentorji

GALERIJA