ZAKLJUČNA EKSKURZIJA PRVOŠOLCEV

cebelji gradicV sredo, 23. 5. 2018, so učenci prvega razreda imeli zaključno ekskurzijo. Zapeljali so se na Goričko do Serdice. Spremljali sta jih učiteljici Renata in Valerija, ki sta ves čas budno spremljali učence. V Serdici so obiskali Čebelji gradič. To je turistična kmetija, ki se ukvarja s čebelarstvom. Za dobrodošlico so dobili domač grozdni sok. Ogledali so si čebelnjak in poslušali strokovno razlago o čebelah, njihovem življenju in pridelavi medu. Nato jih je gospodar povabil na degustacijo različnih vrst medu. Najbolj zanimiv za učence je bil gosti, svetli med, ki je podoben eurocrem namazu. Uživali so v družbi živali, ki jih je na kmetiji veliko in se zabavali na igralih. Iz voska so izdelali svečo, ki so jo vzeli domov za spomin. V domači trgovini so nakupovali med, sveče, mila in leseno žlico za med. Največ časa so preživeli v zajčniku. Na kmetiji so videli še veliko različnih živali. Med njimi vietnamskega pujsa Filipa, ponija, ovce, različne ptice in kokljo s piščanci.

Ko nam je lepo, čas vedno prehitro beži. Učenci so se morali posloviti od živali in oditi naprej. Pot jih je vodila v Beznovce, v Jelenov hram. Tam jih je čakalo slastno kosilo in za sladico še sladoled. Na kmetiji imajo jelene, ki so se pustili hraniti s travo. Poleg jelenov domujejo še tukaj črne svinje, ovce, koze, poniji in osel Franček. Tudi tukaj so učenci uživali v družbi živali in se sprostili na velikih travnih površinah za gostilno. V peskovniku so pokazali svojo umetniško žilico in se igrali na igralih po mili volji.

Utrujeni in polni lepih vtisov so zapustili kmetijo in se odpravili proti domu. Na postaji v Radencih so jih nestrpno pričakali starši. Učenci so mi zaupali, da je to bil najlepši dan v prvem razredu.

Razredničarka 1. A razreda: Renata Kolbl, prof. RP