OTVORITEV SPOMINSKEGA KOTIČKA KAJETANA KOVIČA
 
spom kot okt 16 3Če bi Kajetan Kovič, po katerem se je v letošnjem šolskem letu poimenovala naša šola, še živel, bi v petek, 21. oktobra 2016, praznoval 85. rojstni dan.
 
Dobil bi prav posebno rojstnodnevno darilo, ki ga dobijo le izbrani in pomembni posamezniki. 21. oktobra smo namreč na hodniku ob jedilnici slovesno odprli spominski kotiček Kajetana Koviča in tako spet dodali kamenček v mozaik šolskega projekta Križemsvet s Kajetanom Kovičem. Spominski kotiček je pisan, barvit in razigran, kot so razigrani Kovičevi knjižni junaki.
 
Slavnostni trak je prerezala ravnateljica Simona Grosman, predsednica šolske skupnosti Taja Berič in prvošolci, ki bodo spomin na nam ljubega Koviča zagotovo prenašali na naslednje generacije in pisali svoje zgodnje zgodbe.
Ravnateljica Simona Grosman in predstavnici 9. razreda so Kajetanu Koviču ob njegovem rojstnem dnevu prižgale sveče na radgonskem pokopališču.
 
Ustavite se pri spominskem kotičku in se odpočijte na domiselno pobarvanih stolčkih, preberite ali prelistajte katero izmed Kovičevih razstavljenih knjig, zagotovo pa bo vaš pogled pritegnil tudi portret pesnika ali izbrane zgodbe, verzi, pesmi, ki so odete v pisane okvirje.